A biztonságról...Adás-vétel intelmeink

Ha Ön eladó, határozottan kérjük a következőkre

Vigyázzon, hogy korrekten és biztonságosan adjon el.

Vannak, akik jobb formát igyekeznek mutatni az eladandó árujuknak, mint az a valóságban, majd látható lesz.
Ez senkinek sem jó. Sem az eladónak, sem a vevőnek, mivel a turpisság kiderül mindenképpen.

Tehát Ön az eladó készítsen valóságos képet a saját termékéről, és ne hasonlót tegyen ki a keresőkből.

Részletesen és pontosan a valóságot írja le a termékéről/árujáról/szolgáltatásáról. Ne tegyen a leírásban sem helytelen állításokat, mint ahogy az ajánlatát Ön saját maga is látja.
Pl.: Ha egy technika karcos, akkor írja rá, hol és milyen mértékben, és ezt mutassa közeli képen is.
Ha egy ruhadarab, foltos, kopott, stb…, szintén foton mutassa és írja le, hol mennyire látható.

Ne akarjon többet kapni az ajánlott dolgáért, mint, amit Ön is tudja, hogy mit ér, mit adna Ön, ha ajánlanák Önnek.

Ha ellenkezőjét teszi, önben csalódik a vevő, nem veszi meg az áruját és mindketten feleslegesen tették meg az utat és pazaroltak időt erre az adás-vételre, ami egész kellemesen is végződhetett volna az őszinteség esetén.
Minden üzlet (még ha kicsi is), akkor jön létre, ha kölcsönösen vevő/eladó úgy érzik ez jó megállapodás volt.

Az árut postai utánvétel is eladhat, de nem mindig biztos az ügy kimenetele. – még Magyarországon sem.
Van, amit például a boltban is felpróbálunk, alaposan megnézünk, mielőtt döntünk. Míért gondoljuk, hogy használt esetben nem inkább fokozottabban kell ennek a megtekintésnek megtörténnie.

Külföldre, azért ne adjon el, mert, ha nem kapja, meg az ellenértéket valószínű nem tudja, illetve nem éri meg a sok utánjárás.
Viszont igazán biztonságos a személyes eladás.

Élőben megtekintve az ajánlott árút teljes lehet a tisztán látás és örömmel vállnak el egymástól.


Ha Ön vevő, határozottan kérjük a következőkre:
Miközben a hirdetéseket böngészi, javasoljuk, hogy olyan terméket válasszon, amelyik a lakóhelye közelében található, így személyesen is át tudja venni. Átvételkor meg tudja nézni, valóban megfelelő-e a termék. Soha ne utaljon előre pénzt, akkor sem, ha az eladó ezt kéri! Ilyen esetben keressen tovább a kínálatban, biztosan talál a lakóhelyéhez közel hasonló terméket.

Biztonsági okokból javasoljuk, hogy a jelszava kis/nagybetűkből álljon és tartalmazzon három számjegyet is. Ha ezeket a karaktereket is használja: #, &, @ akkor különösen erős jelszavat fog használni. Ha valaki megtudta a jelszavát, azonnal változtassa meg!


Milyen esetben gyanakodhat?

Csalók a valóságos életben is vannak, sajnos itt is előfordulhatnak a nagyfokú biztonság ellenére. Ha egy hirdetés szövege láthatóan fordítóprogrammal készült, ne küldjön üzenetet a hirdetőnek, moderátorainak a "Jelentés" ikonra kattintva! Szintén jelentse a hirdetést, ha a hirdetés szövege és a képek nincsenek összhangban. Ha az eladó arra kéri, utalja át a termék árát, ne tegye ezt meg! Ha egy álláshirdetésnél regisztrációs díjat, gépjármű esetében előleget kérnek, soha ne fizessen!


Mit tehet, ha pórul járt?

Minden esetben minél előbb tegyen feljelentést a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon! Nyomtasson ki minden olyan anyagot, ami az adásvétellel kapcsolatos - a hirdetés oldala, az eladóval folytatott üzenetváltások - és vigye magával! A Szuperpressz.hu mindenben segíti a hatóságok munkáját a sikeres és eredményes vizsgálat érdekében.